Psykisk helse for unge (18-30 år)

Hvordan Endringsteam aktivt kan hjelpe unge med psykiske helseutfordringer

 

Vi forstår at det å takle mentale plager kan være en kompleks og følsom prosess, og vi er her for å tilby støtte, veiledning og ressurser for å hjelpe deg på veien mot bedring.

Vi tror på å inkludere klienten aktivt i sin egen reise, og vi oppmuntrer til åpne og ærlige samtaler om deres mentale helseutfordringer. Vi er her for å lytte, støtte og veilede klientene gjennom hele endringsprosessen.

Uansett hva dine psykiske helseutfordringer måtte være, er vi her for å hjelpe deg på veien mot bedring og velvære.

Mann i solnedgang

Vårt lavterskeltilbud for unge voksne med psykiske helseutfordringer

Vår tilnærming er basert på å skape et trygt og støttende miljø der du kan føle deg hørt, forstått og ivaretatt. Gjennom samtaler, rådgivning og støttetjenester jobber vi sammen med deg for å identifisere utfordringer, utvikle mestringsstrategier og oppnå varig bedring.

Uansett hvilke psykiske helseutfordringer du måtte stå overfor, er vårt erfarne team for ungdom her for å støtte deg på veien mot bedring og velvære.

Støtte for familier og omsorgspersoner

Vi forstår at det å ha en voksen ungdom med psykiske helseutfordringer kan være en utfordrende og følelsesmessig krevende opplevelse for familier og omsorgspersoner. Hos Endringsteam er vi her for å tilby støtte og veiledning til familier som står overfor disse utfordringene.

Vår tilnærming til å støtte familier og omsorgspersoner er basert på empati, forståelse og kunnskap om psykiske utfordringer. Vi tilbyr ressurser og verktøy for å hjelpe familier med å forstå og håndtere sin unge voksnes mentale helseutfordringer på en effektiv måte.

Vi tror på å inkludere familien som en viktig del av behandlingsteamet og jobbe sammen for å oppnå best mulig resultat.

Enten det er behov for rådgivning, eller om du bare trenger noen å snakke med om dine egne følelser og bekymringer, er vårt team her for å hjelpe. Vi er her for å støtte familier og omsorgspersoner gjennom denne utfordrende tiden og hjelpe dem med å bygge et sterkt og støttende nettverk rundt seg.

Ungdom i solnedgang

Informasjon om ungdom og psykisk helse

Ungdomsårene kan være en tid med store endringer og utfordringer, og mange unge sliter med psykiske helseproblemer som depresjon, angst og andre lidelser. Vårt mål er å øke bevisstheten rundt psykisk helse blant unge og tilby støtte til de som trenger det.

Psykisk helse er et økende problem blant ungdom, og det er viktig å være oppmerksom på fakta og statistikk som omgir dette temaet. Ifølge statistikk sliter et betydelig antall ungdommer med psykiske helseproblemer, inkludert depresjon, angst og andre lidelser. Å forstå disse faktaene er viktig for å kunne tilby tilstrekkelig støtte og hjelp til de som trenger det.

Vanlige psykiske helseutfordringer blant ungdom

Blant ungdom er det flere vanlige psykiske helseutfordringer som kan påvirke deres trivsel og livskvalitet. Noen av disse inkluderer depresjon, angst, sosial angst, og ADHD. Depresjon kan manifestere seg som følelsesmessig nedstemthet, tap av interesse for tidligere interesser, og endringer i søvn- og spisevaner. Angst kan føre til overdreven bekymring, uro, og fysiske symptomer som hjertebank og svette. Sosial angst kan gjøre det vanskelig for ungdom å engasjere seg sosialt og føre til unngåelse av sosiale situasjoner. ADHD kan påvirke konsentrasjon, impulsivitet og hyperaktivitet.

Disse psykiske helseutfordringene kan ha betydelig innvirkning på ungdommens daglige funksjon og trivsel, og det er viktig å kunne gjenkjenne tegnene. Endringsteam er her for å tilby skreddersydde løsninger og støtte for unge voksne som sliter psykisk.

Ofte stilte spørsmål om ungdom og psykisk helse

 

Hvor mange ungdommer sliter med psykisk helse i Norge?

Ifølge statistikk sliter en betydelig del av ungdommene i Norge med psykiske helseproblemer. Det nøyaktige tallet varierer, men det er tydelig at psykiske helseutfordringer er et utbredt problem blant den yngre befolkningen.

Hva er noen tegn på dårlig mental helse hos ungdom?

Funksjonsssvikt. Andre tegn på dårlig mental helse hos ungdom kan være atferdsendring; tap av interesse for tidligere interesser, endringer i døgnrytme, endringer i søvnmønster eller spisevaner, tilbaketrekning fra venner og familie, og sviktende evne til å håndtere daglige utfordringer.